Installationsgruppen Currentum växer i västra Sverige när Toroma Automation ansluter. Bolaget stärker Currentums erbjudande inom el och har stor erfarenhet av bland annat industriel, solceller, fastighetsinstallation och säkerhetsanläggningar.

– Vi är glada att Toroma blir en del av gruppen. De kompletterar våra verksamheter i Värmland och ger oss ett heltäckande erbjudande i regionen, säger Hillevi Skötte, regionchef Currentum Väst.

Från och med 7 juni är Toroma Automation en del av Currentum. Bolaget har cirka 20 medarbetare och omsätter årligen 24 miljoner kronor. Verksamheten utgår från Degerfors i Värmland. Toroma Automation är en fullservicepartner inom el. Erbjudandet omfattar bland annat el för industri och fastighet, installation, service, solceller, belysning, elbilsladdare och kameraövervakning.

Enligt Currentums modell kommer verksamheten fortsatt verka under nuvarande varumärke och ledning. Allt för att behålla den lokala prägeln och relationerna till kunder och samarbetspartners.

– Vi ser stora fördelar med att bli en del av en större koncern. Det ger oss möjlighet att dela erfarenhet och kompetens och skapar förutsättningar att växa. Och kanske viktigast av allt, vi kan samarbeta med andra bolag i gruppen för att presentera ett bredare erbjudande för kunderna, säger Thomas Posth, VD för Toroma Automation.

Genom partnerskapet med Toroma Automation fortsätter Currentum den lokala förankringen i Värmland och en förstärkning för närliggande områden söder- och öster ut. Partnerskapet är en del i Currentums ambition att skapa ett starkt erbjudande inom hållbara och energismarta lösningar i hela landet.

– Det är jätteroligt att få hälsa Toroma välkommen i gruppen. De har en fin verksamhet som månar om kunder och kvalitet och ett bra erbjudande inom hållbara och energieffektiva lösningar. Tillsammans stärker vi vårt erbjudande i väst, säger Hillevi Skötte.

För ytterligare frågor:

Hillevi Skötte, VD Currentum Partner Väst och styrelseledamot Currentum, 070-962 76 48, hillevi@ventab.se

Fler nyheter

Här kan du läsa fler tidigare artiklar om Currentum.