Klas Larsson har utsetts till ny koncernchef för Currentum med start under första kvartalet 2022. Klas har gedigen erfarenhet inom branschen på olika ledande positioner och kommer senast från installationskoncernen tillika nya Currentum-bolaget Ipart. Som grundare och VD arbetade han med ambition att utmana branschen i hela landet och kom en bra bit på väg på kort tid. Innan dess var han affärsområdeschef för Väst på Instalco.

– Jag är såklart hedrad för förtroendet och mycket förväntansfull inför att genom nära samarbeten mellan bolagen hitta de synergier som skapar värde för kunderna och tillväxtmöjligheter för hela koncernen, säger Klas Larsson.

Klas Larsson tillträder den nya posten som koncernchef för Currentum under första kvartalet 2022. Med bred branschkunskap och erfarenhet från flera ledande positioner vet han vad som krävs för att skapa framgång inom installation.

¬– Klas är en erfaren ledare och hans bakgrund visar på ett starkt driv och ett stort fokus på att skapa tillväxt och resultat i hög fart. Han blir ett riktigt bra tillskott för Currentum med precis den drivkraft och erfarenheten vi letar efter, säger Olle Bertfelt, ordförande Currentum.

Klas har arbetat inom installationsbranschen under hela sitt yrkesliv. Förutom Ipart är han även en av grundarna till LG Contracting som köptes av Instalco 2015. Trots, och kanske till viss del på grund av, sitt nystartade bolag, Ipart, var det ett enkelt beslut att acceptera erbjudandet om att ta rollen som koncernchef för Currentum

– Jag har tillsammans med mina partners i Ipart arbetat mot samma mål som Currentum och dessutom haft samma syn på hur vi ska ta oss dit. Vi har tagit oss en bra bit på väg sedan starten 2020. När jag kom i kontakt med Currentum och började diskutera den här rollen kom vi snabbt fram till att Ipart skulle bli en del av koncernen. Alla delägare var överens om att Ipart kan nå de uppsatta målen ännu snabbare som en del av Currentum.

Som ledare är Klas lyhörd och tror starkt på samarbete och involvering för att skapa engagemang.

– I en bolagsgrupp som denna krävs bra ledarskap i alla led som inser vikten av samarbete och att gemensamt utveckla varandra och branschen i stort. Genom samordning och samarbete mellan verksamheterna kan vi skapa ökat värde för våra kunder och tillväxt för koncernen, säger Klas och fortsätter:

– Det känns fantastiskt spännande att få vara en del av Currentums fortsatta framgångsresa framåt. Bolaget har gjort många förvärv av fina bolag. Mitt fokus kommer att ligga på expansion genom fortsatta förvärv och självklart även genom organisk tillväxt.

Klas bor naturskönt vid Vänerns kust utanför Karlstad. Fritiden spenderar han gärna med sin hemmaboende son, de två vuxna sönerna, ett barnbarn och sin särbo.

Klas Larsson, ny koncernchef på Currentum.

Klas Larsson, ny koncernchef för Currentum.

Fler nyheter

Här kan du läsa fler tidigare artiklar om Currentum.