Ruotsalainen talotekniikkakonserni Currentum kasvattaa toimintaansa Suomessa. Yhtiö on ostanut Lähiputki-Yhtiöt, jotka tarjoavat LVI-alan kokonaispalvelua pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla. Lähiputki-Yhtiöihin kuuluvat Lähiputki Oy, Lähiputki Tampere Oy ja LP-Vahinkosaneeraus Oy.
– Näemme, että Currentumilla on hyvät kasvumahdollisuudet Suomessa sekä maantieteellisesti että eri asennuksen osa-alueilla, sanoo Currentumin aluejohtaja Sakari Toikkanen.

Lähiputki-Yhtiöt on jo vuodesta 1966 toiminut RALA-pätevyyden omaava perheyhtiö. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 13 miljoonaa euroa ja niillä on yhteensä 70 työntekijää. Palveluvalikoimaan kuuluu LVI-urakointi, huolto- ja 24 h päivystystyöt, jäähdytyslaite- ja kaukolämpötyöt, tarvikemyynti, kaupunkikaasuasennukset, kosteuskartoitukset sekä kuivauspalvelut.

– Toiminnan kasvattaminen LVI-urakoinnissa ja huollossa sekä laajentuminen Pirkanmaalle avaa meille mielenkiintoisia uusia mahdollisuuksia. Uudet suomalaiset yrityksemme täydentävät tarjontaamme, ja ne tuovat mukanaan laajaa osaamista ja kokemusta, jotka ovat arvokkaita Currentumille, sanoo Klas Larsson, Currentumin konsernijohtaja.

Hyviä kasvumahdollisuuksia
Lähiputki-Yhtiöiden toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Lohjalla ja Hämeenlinnassa. Kaikki yhtiöt tulevat säilyttämään omat tuotemerkkinsä, ja nykyinen johto jatkaa niissä paikallisen toiminnan, asiakkuuksien ja toimintakulttuurin ylläpitämiseksi.

– Näemme, että Currentumilla on hyvät kasvumahdollisuudet Suomessa sekä maantieteellisesti että eri asennuksen osa-alueilla. Nyt pystymme tarjoamaan nykyisille asiakkaillemme entistä enemmän palveluita, jonka lisäksi tämä antaa muille suomalaisille talotekniikkayrityksille erinomaisen mahdollisuuden tulla osaksi kasvavaa, uutta Currentumia, sanoo Sakari Toikkanen.

Currentumilla on Suomessa jo neljä yritystä, jotka toteuttavat lämpö-, vesi-, ilmanvaihto- ja sähköasennuksia sekä huoltoja pääkaupunkisedulla ja Lounais-Suomessa. Näiden talotekniikan eri aloilla toimivien yritysten yhteenlaskettu vuotuinen liikevaihto on noin 50 miljoonaa euroa, ja niillä on yhteensä noin 230 työntekijää ja pääkonttorit Helsingissä ja Keravalla. Lähiputki-Yhtiön oston myötä Currentum kasvaa edelleen ja vahvistaa tarjontaansa Suomen markkinoilla.

Fler nyheter

Här kan du läsa fler tidigare artiklar om Currentum.