Gullikssons El AB ansluter till installationsgruppen Currentum, och blir koncernens första elbolag i Stockholmsregionen. Med lång erfarenhet och en bred kompetens stärker bolaget Currentums erbjudande inom el.

Gullikssons El blir ett mycket viktigt komplement i koncernen. Med 20 års erfarenhet inom elteknik stärker de vårt erbjudande och expertis och vi får ett heltäckande erbjudande i Stockholm, säger Eric Lindqvist, regionchef Currentum Stockholm.

Från och med 21 juni 2022 är Gullikssons El en del av Currentum. Bolaget grundades 1998 och har sin bas i Stockholm och Mälardalen. Gullikssons El har i dagsläget drygt 100 medarbetare och omsätter årligen cirka 155 miljoner kronor.

Bolaget har ett brett erbjudande som bland annat involverar projektering och totalentreprenad, energi och miljö, kraft och belysning, säkerhet och fastighetsautomation. Gullikssons El tillför viktig spetskompetens inom el för företag, industriverksamheter, kommuner och offentliga aktörer, bostadsrättsföreningar samt privatpersoner i Stockholm.

– Vi är mycket glada över att Gullikssons El är en del av Currentum. Bolaget passar väl in i gruppen, vi har samma sätt att arbeta och delar synsätt och värderingar. Samtidigt är det strategiskt viktigt att de kompletterar med värdefulla kompetenser inom el i Stockholmsområdet, säger Eric Lindqvist, regionchef för Currentum Stockholm.

Bolaget kommer, i linje med Currentums affärsmodell, att fortsätta verka under nuvarande varumärke och ledning.

– Vi ser stora vinster med att bli en del av Currentum. Det gör oss starkare och ger oss möjligheten att agera på fler arenor med ett bredare erbjudande. Inte minst kan vi ta del av varandras kompetenser, vilket ger fördelar för oss som företag samtidigt som det ger kunderna möjlighet till en helhetsleverans, säger Jonas Gulliksson, grundare av Gullikssons El.

I och med det senaste partnerskapet omsätter Currentum cirka 3 miljarder kronor årligen och sysselsätter över 1 000 medarbetare på 25 orter.

För ytterligare frågor:

Eric Lindqvist, regionchef Stockholm Currentum, 070-798 59 00, eric@g-s.se

Jonas Gulliksson, grundare Gullikssons El AB, 010–4101001, jonas.gulliksson@gullikssonsel.se

Fler nyheter

Här kan du läsa fler tidigare artiklar om Currentum.